Skip to main content

Claus Birch

Forfatter: Clausbirch 2018

Visuel kommunikatØR; Koncept, tekst, Videografi, Fotografi

Jeg nørder rigtig meget med video, fotografering og alle former for markedsføring og kommunikation. Jeg opsamler en masse viden og, det er sammen med min familie, det jeg lever for. Jeg hygger mig med at nørde ned i et emne og skrive, det holder hjernen i gang. (Eneagram type 4)  Måske jeg skriver en bog engang? (Opdateret 2024: ... jeg er færdig med de første 100 sider af "Det gode fotografi", som er trykt i et lille oplag). 🙂

 Planen er at nå ca 100 sider mere, før låget klapper i.

Jeg skriver ofte visuelt – det vil sige at jeg … bruger tegn og pauser … som her … Det fungerer fint for mig.  🙂

 

Foto: Sennov på "vores" kontor. Her brugte vi mange timer ... først i 90'erne var meget stadigt analogt.

Min Baggrund

Jeg har en 5 årig uddannelse (Master) i Visuel Kommunikation og jeg har arbejdet professionelt med faget siden 1996. Jeg er nu ansat i en af Koldings bedste virksomheder og har forskellige andre aktiviteter.

Jeg er gift med skønne Hanne som jeg har kendt siden vi var børn. Sammen har vi tre dejlige unger som er skarpe i pæren på den helt rigtige måde – de skal nok drive det til noget. Hanne og jeg har drevet virksomhed sammen siden 1997. Mine praktiske gener har jeg fra min morfar, min far og min tid som Teknisk Assistent i byggebranchen. hvor jeg har tegnet huse, bygninger og en enkelt borerig til Nordsøen har jeg da også slået streger på.Som 25 årig blev jeg optaget på Kunsthåndværkerskolen (Nu Designskolen Kolding) i 1990, hvor jeg lærte en masse skønne mennesker at kende. (Per A, Ken, Tom, Jørgen S, Pernille, Lisbeth EC, Anders F, Claus S, Katrine, Camilla, Cato, Tina C, Lone.  Mange af underviserne var i særklasse nogle orginaler … men jeg lærte enormt meget og jeg tog det alvorligt.

Efter uddannelsen var jeg en tur over Lego World, hvor jeg designede figurer til Lego-parken i England. Det var sjovt. Derefter var jeg godt et år på reklamebureau hos Scan Ad i Haderslev, hvor jeg også lærte en masse af Wolf Viking, Jørgen Chang Brit, Randi, Jonna. Bl.a. lavede jeg den første hjemmeside som Scan Ad solgte til en kunde.Det var ikke så tit virksomheder fik hjemmesider der i midt 90´erne.

Så kunne jeg ikke styre mig længere og sprang ud som selvstændig sidst i 1997 under navnet Claus Birch Design. Senere ændret til; Birch reklame og webbureau som vi havde i 17 år. Vi var en god lille fleksibel størrelse, hvor vi var heldige at arbejde for nogle af landets største (og mindste) virksomheder. Mange gode medarbejdere hjalp til de gode resultater vi opnåede for kunderne.

Jeg har brugt en betydelig del af mit liv på at undervise i det jeg kan: Strategi, online markedsføring, design, Photoshop, Illustrator, videoproduktion, fotografering.

Vil du mig noget – så skriv endelig.